Uw auto in Spanje

U kunt in Nederland een auto kopen en deze zonder BPM en BTW importeren in Spanje. U moet dan in Spanje de BTW betalen (16%). Neemt u uw auto vanuit Nederland mee naar Spanje, dan dient u deze uit te schrijven bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), hierdoor stopt de motorrijtuigenbelasting en kunt u de verzekering ook stopzetten. Neemt u alle papieren (ook kopie deel 3) mee naar de RDW. Uw auto krijgt tijdelijke uitvoerkentekenplaten die 2 weken geldig zijn. U dient dus bij aankomst in Spanje ervoor te zorgen dat het Spaanse kenteken binnen deze termijn aangevraagd wordt. Dit kan bij de Jefatura Provincial de Tráfico (in Madrid: Calle Arturo Soria, 143). Soms is het voordelig de verzekering in Nederland te laten doorlopen. Dit kan bij een RDW-teststation bij u in de buurt of het hoofdkantoor in Veendam.

Gaat het om een nieuw (binnen de EU) aangeschafte auto, dan dient u de aankoopfactuur zonder BTW te tonen (de BTW wordt betaald in Spanje). Gaat het om een tweedehandsauto, dan dient u de aankoopfactuur met een gelegaliseerde handtekening van de verkoper te kunnen tonen.

Om een auto te kunnen aanschaffen in Spanje terwijl u niet officieel resident bent, dient u een NIE-nummer aan te vragen, overleg dit met de ambassade in Spanje. Wilt u de invoer en het aanvragen van Spaanse nummerborden zelf doen, raadpleegt u dan de Engelstalige versie van de website van de Dirección General de Tráfico

Compare

Vul hier je zoekterm in