Actuele beschouwing vastgoedmarkt Marbella

Al Thani Haven
Nasir Bin Abdullah& Sons (grupo NAS) investeert 400 miljoen in de aanleg van een nieuwe haven met een cirkelvormig ontwerp waarvan de constructie begin 2012 begint mete en opleveringsdatum in 2015.
De totale oppervlakte hiervan bedraagt 45.000 m. Er zal een centrale aanlegsteiger komen, speciaal voor middelgrote cruiseschepen met een lengte tot 180 m met eigen passagiersterminal . De buitenzones zullen ruimte creeren voor twee platvormen waar jachten tot 125 m kunnen aanleggen. In totaal kunnen dan 1220 boten afmeren.
Abdullah Mohammed Haj (vice –president NAS) en rechterhand van de eigenaar , sjeik van Catar : Abdullah Bin Nasir Al – Thani, verwacht dat de bouw 1500 directe banen zal opleveren en 3000 indirecte banen voorbestemd voor werknemers uitsluitend in dienst van spaanse ondernemingen.
Puerto Al Thani zal ongetwijfeld het aanzicht van Marbella nog meer veranderen !
Puerto Banús trekt jaarlijks tot vijf miljoen bezoekers en ademt rijkdom en glamour. Met 915 ligplaatsen biedt de jachthaven een adres voor enkele van de meest elite boten, bars en boetieks in het geheel van de zuidelijke Spaanse Costa. Echter, Puerto Banús zal een serieuze competitie tegemoet gaan van een niet al te verre buur – Marbella.

Slechts 8 km naar het oosten, La Bajadilla jachthaven heeft een onopvallende tweede viool gespeeld aan Puerto Banús, die noch beroemdheden, noch miljonairs aantrekt. Maar dankzij een consortium geleid door Qatari Sheikh Abdullah ben Nasser Al-Thani, de huidige eigenaar van de voetbalclub van Málaga, is de vissershaven voorzien van een stempel voor een make-over van 400 miljoen euro.

Plannen voor nog eens 500 ligplaatsen op een spectaculaire ronde pier, een kade van 200 m voor cruiseschepen, een vijfsterrenhotel aan het water en een aantal bars, restaurants en winkels zullen La Bajadilla in de kijker zetten. Met het stadhuis van Marbella met een belang van 3% in het project, is de jachthaven verplicht ‘emblematisch’ te zijn om elite klanten aan te trekken en wordt het beschouwd als de belangrijkste stedelijke ontwikkeling in de geschiedenis van Marbella. Puerto Banús heeft alle reden om zich zorgen te maken dat het op een dag zal worden overtroffen door een van zichzelf.

Hadleigh Bolt, directeur van boltpropertygroup.com, maakte op maat gemaakte woningen op het landgoed La Zagaleta, op slechts 20 km van Marbella, en zei: “Ik ben een grote fan van Marbella en geloof dat het symbolisch is voor deze prestigieuze kustlijn. Marbella’s Golden Mile is waar het allemaal begon in de jaren 1950 toen het vijfsterrenhotel Marbella Club voor het eerst zijn deuren opende en vandaag moet het gebied de ante beklimmen om opnieuw te concurreren met de beste resorts aan de Côte d’Azur en de Amalfikust. Deze nieuwe jachthaven is een geweldig initiatief en ik denk dat het een juiste beslissing is om een ​​nieuw, nieuw herkenningspunt voor Marbella te creëren in plaats van het eenvoudigweg nabewerken van Puerto Banús. Met de afbraak van het oude industrieterrein en de AVE-hogesnelheidslijn die in de niet al te verre toekomst Marbella zal bestrijken – zal Port Al Thani ongetwijfeld het gezicht van Marbella veranderen. ”

Marbella vastgoed markt 2011
Bovenstaande is een boost voor de rijke infrastructuur die Marbella al eigen is , gelet op het aanbod aan restaurants , topshops , golf, maar ook ultramoderne medische klinieken met state of the art equipment.
In het besef dat Marbella de competitie met de Cote d’Azur op dit gebied meer dan ruimschoots aan kan en vanzelfsprekend op klimatologisch front , maakt de badplaats een unieke all the year around residentie .
Het begrip vastgoedmarkt Spanje is niet onder een noemer te vangen maar wordt opgedeeld in segmenten.Het grootste segment zijn de duizenden apartementen om en nabij de grote steden aangeduid als het grijze segment van de markt , totaal niet onderscheidend uitermate basaal , speciaal voor de autochtone spaanse jonge families.
Omdat een tweede huis nog steeds een luxe product is en met name weggelegd is voor de welgestelden onder ons impliceert dat meteen dat deze groepering niet genoegen neemt met deze basale kwaliteit. Thuis woont men immers ook riant en een apartement in Marbella moet op zijn minst deze luxe evenaren ( een stapterug doet altijd pijn immers)
Welnu dit verklaart dat de verkoop binnen het kwaliteitssegment op goede locaties het wonderwel goed doet , ook in de markt van nu.
Hiervoor zijn een aantal redenen aan te voeren met als belangrijkste :
a. Er is een groep potentiele kopers die een aantal jaren de markt hebben afgewacht in het besef dat de prijzen nog verder zouden dalen . Deze mensen hebben ook gelijk gehad maar zien nu in dat de bodem bereikt is en prijzen zelfs weer opgaan.
b. Prijs komt tot stand door een evenwicht in vraag en aanbod.
Omdat de vraag een redelijke constante is ( de groep baby boomers komt nog maar net aan pensioen toe) en het aanbod afneemt ( er wordt immers niet gebouwd) is de prijs stabiel met een tendens naar omhoog.
c. Nieuwbouw kwaliteitspojecten op goede locaties in en om Marbella meer en meer spaarzaam worden .
U kunt nu nog met een korting van 30 -35% een luxueus apartement verwerven in het besef dat het aanbod geleidelijk aan steeds minder wordt . Ter indicatie:
U koopt nu voor 375.000 € -475.000 € een apartement wat in Knokke meer dan het dubbele kost.
De bubble alhier is gebarsten !

Kortom een beter koop moment dan nu is er nauwelijks , mede in aanmerking genomen dat de spaanse regering vanaf 20 08 2011 tot 31 12 2011 de btw op nieuwbouwwoningen terug brengt van 8% tot 4 % Op een apartement van 400.000 € levert dit een directe besparing op van 16.000 € . En op 31 12 2011 geldt deze kortdurende regeling niet meer !

Drs JAM Kolen

Compare

Vul hier je zoekterm in